Zelfportret
Aad Berkhout

Nieuwsgierigheid en interesse in wat mensen beweegt zijn al vanaf een vroeg moment belangrijke drijfveren in het leven en werk van Aad Berkhout .

Met een Technisch Bedrijfskundige achtergrond is hij vanaf begin 1993 actief als ketenmanager in diverse Industrieën: High-Tech, Service/Installatie, Automotive, Farmacie, Metaal en Machinebouw vanuit verschillende Senior Management posities in de Supply-Chain en Operations.

Tijdens een gastcollege verandermanagement van Professor Dr. Anton Cozijnsen in 2007 krijgt Aad de bevestiging van zijn eigen ervaring dat het meerendeel van de verandermodellen niet blijken te werken.

Ondanks dat organisaties veel geïnvesteerd hebben in tools, training en er duizenden boeken over verandermanagent zijn geschreven laten studies zien dat 60-70% van de veranderingsprojecten mislukken; een statistiek die sinds de jaren 70 onveranderd is gebleken. Een belangrijke reden voor het falen is de capaciteit van het management om veranderingen te implementeren die structureel onderontwikkeld is.

Vanaf 2007 gaat Aad op zoek naar wat wel werkt door zelfstudie en workshops van o.a.  Peter Senge en Otto Scharmer en volgen van opleidingen tot  Life-Coach aan het Atma Instituut en Transformationeel Leiderschap volgens de Theory bij het MIT. Daarnaast gaat hij in zijn dagelijkse praktijk als manager in de maakindustrie met succes aan de slag met het ontwikkeling van persoonlijk- en collectief -leiderschap.

Begin 2014 schrijft Aad een artikel waar hij de basis van zijn filosofie over transformatie management uiteen zet: Het tijdperk van Verandermanagement is voorbij…Welkom in het tijdperk van Collectief- Leiderschap en Actie!

Kern van zijn betoog is dat als gevolg van de steeds hogere snelheid waarmee veranderingen elkaar opvolgen de traditionele verandermodellen alleen niet meer werken en er een nieuw type leiderschap nodig waar door actie (ervaren door doen) organisaties duurzaam kunnen transformeren.

De introductie van Industrie 4.0 of Smart Industrie in 2012 wordt niet voor niets ook wel de 4e Industriële revolutie genoemd door de grote impact die het zal hebben op de industrie, organisaties, waarde-ketens en de maatschappij; net als de uitvinding van de stoommachine dat heeft gedaan meer dan 200 jaar geleden.

In de zomer van 2016 besluit Aad zijn passie voor het ontwikkelen van Excellente, Lerende en Inspirerende Organisaties om te zetten in daden door de oprichting van IN2U!