Wie Kies je te Zijn?

Wij zijn allemaal onderdeel van de drama’s die zich afspelen in alledaagse leven. Geconfronteerd met de uitdagingen van het moment neemt iedereen (on)bewust een rol aan als: Slachtoffer?, Vechter?, Leider?, Volgeling? of kies je……….

20130616-224155.jpg
Foto: 123RF

Enige weken geleden nam ik deel aan een seminair over “The Essence of Leadership” waar de huidige twee leiders op dit gebied; Otto Scharmer en Alan Seale een presentatie gaven. In mijn ontdekkingsreis op het gebied van collectief leiderschap werd mijn aandacht getrokken toen Alan in zijn presentatie het volgende zei over keuzes: “Choice: Who do You Choose to Be?”. De eenvoud van de vraag raakte mij en dwong mij na te denken mijn eigen denkbeelden en intenties wanneer geconfronteerd met de uitdagingen van het moment of zoals Alan het noemt: “The Drama of Every Day”. Het beantwoorden van de vraag is de opening naar het onderzoeken van nieuwe kansen en mogelijkheden of in de woorden van Otto Scharmer : “Co-Creation”.

Wil je bijvoorbeeld het slachtoffer zijn….”Alles overkomt mij! zij/ jullie doen…”, de agressor….. “Kom maar op!, ik zal jullie laten zien…, de rots. ….”Je zal mij moeten overtuigen” of……wil je deel uitmaken van de oplossing?… De laatste optie vereist een open geest, open hart en een open ziel in lijn met de Theorie U van Otto Scharmer (Zie ook vorige posten)

Onbewust heb ik het voorbije jaar in de laatste modus gewerkt en dit heeft mij positieve energie, verbeterde communicatie en grotere creativiteit gebracht en niet het minste: Het gaf mij resultaten en heel veel meer plezier in mijn werk.

Iedereen word wel eens in werk of leven geconfronteerd schijnbaar tegengestelde belangen en visies tussen twee of meer afdelingen/ partijen/ organisaties/personen die moeten samenwerken. In mijn geval waren opgelegde besluiten uit het verleden de oorzaak van wederzijds wantrouwen en onbegrip waardoor de communicatie naar een niveau was gedaald waarbij veel energie werd besteed aan het bewijzen van het ongelijk…… bij voorkeur door het sturen van E-mails.

Als nieuwkomer in de organisatie deden beide kampen hun best mij de overtuigen van hun gelijk met argumenten die doortrokken waren met vooroordelen over de twijfelachtige intenties van de tegenpartij. Als lid van een van de partijen had ik mij in het strijdgewoel kunnen storten om ons gelijk te halen…..maar dat deed ik niet…

Dit is wat ik heb gedaan:
1) Ik heb geen minuut verloren met het discusieren over wat was besloten in het verleden…we leven in het Nu!

2) Ik ben gestopt met het lezen van E-Mails met meningen; in het bijzonder de Mails met teksten in HOOFDLETTERS en voorzien van een groot aantal uitroeptekens!!!!!!!!
Indien je iets belangrijks te communiceren hebt, dan doe je dat persoonlijk!

3) Ik maakte duidelijk dat stellingen op feiten moeten zijn gebaseerd en niet slechts op meningen en/of persoonlijke vendetta.

4) Ik vertelde iedereen dat het niet over mij gaat….maar over ons; het collectief…….doe of ga niet akkoord met iets omdat ik het zeg…..doe het omdat je erin gelooft!

5) Ik nodigde alle partijen uit om aan de vergaderingen deel te nemen op basis van respect en openheid.

Ik had gekozen deel te willen zijn van de oplossing in plaats van het probleem…….

Bedankt Alan voor dit mooie inzicht en de bevestiging dat ik op de juiste weg ben op mijn ontdekkingsreis naar “Mijn Stip op De Horizon”…….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s