Verdeel en Heers!

“Divide et Impera!”

Latijnse spreuk die wordt toegeschreven aan Philippus II van Macedonië (382 v.Chr.-336 v.Chr.). De vertaling van deze spreuk is: Verdeel en heers. Philippus zou deze tactiek van verdeel en heers hebben toegepast tegen de Griekse stadstaten.

De tactiek houdt in dat de ene concurrent meer rechten krijgt dan de andere concurrent. Hierdoor zal er nooit een vriendschap ontstaan tussen hen beiden en kan de derde, die de tactiek gebruikt, niet verwachten dat de eerste twee samen tegen de derde optreden.
Bron: Wikipedia.

20130113-224212.jpg
Er zijn na 2395 jaar nog steeds krijgsheren (Lees: Managers/CEO’s/Politieke Leiders etc.) die als moderne Julius Ceasars meesters zijn in de beheersing van deze tactiek en dit consequent verwarren met leiderschap.

Het profiel van het type dat de “Verdeel en Heers” taktiek tot kunst verheft typeert zich door een egocentrisch vaak narcistisch karakter. Daarnaast moet je bovendien een controlfreak zijn want het kan alleen succesvol worden uitgevoerd indien je volledige controle en inzicht hebt over de verhoudingen binnen de groep……..er mag uiteraard geen hecht team ontstaan want dat is het einde van “Divide et Impera”!

De sfeer die hiermee wordt gecreeerd is er een van achterdocht met het gevoel dat je jezelf continue moet verdedigen in het team en dus altijd alleen staat. In 1 op 1 gesprekken wordt je echter ineens in vertrouwen genomen over het toch wel slecht functioneren van je collega manager(s);

“Tja…..hij of zij is toch echt een probleem die functioneert absoluut niet en ik heb jouw hulp nodig om het hier weer op de rit te zetten……….”

Niet ondenkbeeldig dat die collega soms nog zelfs dezelfde dag eenzelfde gesprek heeft over jouw functioneren……..In de sfeer van een afrekencultuur heel verleidelijk want doordat de aandacht op een collega wordt gericht denk je dat je zelf even zoals dat heet; “Of the Hook” bent.

Het doel van dit gedrag kan het maskeren van de eigen incompetentie zijn of een ongezonde ambitie gekoppeld aan een overdosis oppertunisme.

Herkenbaar? Wat doe je eraan? Hoe kom je eruit? Hoe behoudt je je eigen Integriteit?

integriteit?

Integriteit is de persoonlijke eigenschap, karaktereigenschap, van een individu die inhoudt dat de betrokkene eerlijk en oprecht is en niet omkoopbaar. De persoon beschikt over een intrinsieke betrouwbaarheid, zegt wat hij doet, en doet wat hij zegt, heeft geen verborgen agenda en veinst geen emoties. Een persoon met deze eigenschappen wordt integer genoemd. Een integer persoon zal zijn doen niet laten beïnvloeden door oneigenlijke zaken.

Bron: Wikipedia.

Mooie definitie maar o zo moeilijk het vergt namelijk dat je dicht bij jezelf moet kunnen blijven en een sterke basis van zelfvertrouwen hebt.

De term persoonlijk leiderschap is geintroduceerd door Stephen Covey die er het volgende over zegt:

• Van binnen naar buiten: mensen hebben de mogelijkheid om zelf een keuze te maken in plaats van geleid te worden door externe omstandigheden en gebeurtenissen.

• Gebruik je verbeeldingskracht om te weten waar je voor staat, wat je wilt bereiken, wat je echt belangrijk vindt. Zelfkennis is onontbeerlijk hiervoor.

• Plan je activiteiten op een dusdanige wijze dat die aansluiten bij wat echt belangrijk voor je is. Maak keuzes en stel prioriteiten.

• Persoonlijke ontwikkeling, persoonlijk leiderschap gaat vooraf aan het opbouwen van effectieve relaties met anderen.

• Relaties kennen een emotionele bankrekeningen waarop je vertrouwen kunt ‘storten’ en er ook weer af kunt halen.

• Zorg eerst dat je de ander begrijpt en probeer dan pas begrepen te worden. Empathie, inzicht in de ander.

• Denk veel meer in termen van winnen/winnen ipv winnen/verliezen. Zoek oplossingen in de richting van gezamenlijke belangen.

• Blijf aan jezelf werken op lichamelijk, geestelijk, sociaal-emotioneel en spiritueel gebied.

• Ontdek je eigen stem, draag deze uit en help ook anderen hun eigen stem te ontdekken en uit te dragen.
Bron: Covey, 1989, 2005.

Als de meerderheid van het team voldoende sterk is te werken aan hun persoonlijk leiderschap is dit het einde aan de “Verdeel en Heers” en rest de moderne despoot niets anders dan zich aan te passen of….te vertrekken.

” Divide et Empera!”

word dan omgezet in

“Concordia res parvae crescunt!”

Macht groeit uit eendracht of Eendracht maakt macht…………..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s