Herrie bij de koffieautomaat!

Nou wat een waardeloze meeting!….Ze snappen er ook niets van!….Het zijn me een stelletje……..

Zomaar wat kreten die je bij de koffieautomaat zou kunnen horen zo net na een meeting; lekker je hart luchten……herrie bij de koffieautomaat!

20121209-005331.jpg

Zo werd ik zelf recent door een medewerker aangesproken bij de koffieautomaat over een zojuist gehouden meeting van een afdeling die onder mijn verantwoordelijkheid valt. De medewerker begon het gespek met de opmerking dat hij had gehoord dat ik een recht door de zee persoon was en daarom mijn mening wilde weten over iets wat hij in de meeting had gehoord. Zijn vraag betrof het in de afdelingsmeeting aangehaalde rookbeleid en of dit voor het hele bedrijf gold of alleen zijn afdeling?

Ik voelde direct de lading die achter deze vraag schuil ging en vroeg hem daarom naar het waarom van deze vraag. Het antwoord was dat er in het verleden wel vaker maatregelen waren geweest die zwaarder waren aangezet voor zijn afdeling, hij voegde er direct aan toe dat hij niet rookte en het persoonlijk eens was met het beleid. Met dit antwoord ging het dus niet om de maatregel op zich maar of er hier met verschillende maten werd gemeten. Een valide vraag…..echter mijn wedervraag was waarom hij dezelfde vraag niet tijdens de zojuist gehouden meeting had gesteld. Het antwoord was dat omdat er in het verleden negatief was gereageerd op kritiek hij en enkele van zijn collega’s daarom niet deze vraag durfden te stellen. Op mijn vraag wat hij van mij verwachtte gaf hij aan anoniem te willen blijven ik moest zelf weten wat ik met de infomatie zou doen.

Het voorgaande is een voorbeeld van wat ik noem “herrie bij de koffieautomaat”: discussies en meningen verkondigen bij de koffieautomaat maar niet op de plek waar het bedoelt is in het (afdeling)of teamoverleg. Mijn visie is dat er op basis van respect en openheid in een teamoverleg alles gezegt moet kunnen worden waarbij de oplossing en het team centraal staan en niet de persoonlijke ego’s. Ondanks dat ik deze visie uitdraag in mijn eigen team blijkt uit dit voorbeeld dat dit (nog) niet door iedereen word ervaren.

Vanuit mijn ervaring is er om energie in een team te laten stromen en samen te creeren openheid op 3 niveau’s nodig:

Een open Mind (Denken)
Een open Hart (Voelen)
Een open Wil (Loslaten Ego)
Bron: Theory U

Er zijn volgens Otto Scharmer de grondlegger van de “Theory U” 3 vijanden die de openheid op deze drie niveau’s bedreigen:

De stem van het Oordeel:

“Met een oordeel stopt het luisteren”

De stem van het Cynisme:

“Met cynisme plaats je jezelf emotioneel buiten de groep; zij, jullie daar…”

De stem van de Angst:

“De angst om anders te zijn, te worden uitgesloten of belachelijk te worden gemaakt”

Ik denk dat iedereen 1 of meerdere van deze vijanden herkent in de communicatie binnen zijn of haar team. Mijn ervaring is door het benoemen van de 3 vijanden: Oordelen, Cynisme, Angst en deze te spiegelen naar het gedrag in de groep dit ruimte maakt voor de openheid die nodig is om te kunnen werken aan de gedeelde missie en toekomst.

Het gesprek bij de koffieautomaat veranderd van herrie in een……….symfonie van verbondenheid en creativiteit!

Een gedachte over “Herrie bij de koffieautomaat!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s