Schieten vanuit de heup…….sneller oordelen dan je schaduw!

Iedereen kent wel de muurtjes tussen afdelingen. Een bekend herkeningsteken voor de aanwezigheid een schutting-cultuur is als men praat over anderen in de derde persoon: “Zij…. en die daar…jullie van…..etc”. Dikwijls worden deze woorden gevolgd door een oordeel over iets of iemand.

Met het vormen van een oordeel stopt het luisteren en word er gepraat in termen van:

Ik heb het gevoel dat jullie niet begrijpen dat wij de interne klant zijn!

……een staaltje van geweldvolle communicatie. Bij geweldvolle communicatie is een oordeel verbonden aan een uiting van gevoelens. Een gevoel is persoonlijk en niet te weerleggen en lokt in 9 van de 10 keer een soortgelijke tegenreactie uit:

Het zou een stuk prettiger zijn als jullie een keer rekening hielden met….

En om het feest compleet te maken vormen de bijbehorende E-mails, als het even kan voorzien van HOOFDLETTERS EN UITROEPTEKENS!!!!, het betonijzer in de muur tussen de afdelingen.

Dit zijn de tekenen van verstoorde of ontbrekende communicatie waar openheid en respect ver te zoeken zijn. Het schieten vanuit de heup; sneller oordelen dan Lucky Luke kan schieten……..

20121202-215846.jpg

Hoe te zorgen dat het pistool in de zak blijft en het uitzicht niet word belemmert door een muur?

Stop met klagen bij de koffie-automaat over wie en wat er allemaal niet deugt door het houden van periodiek overleg waar verbeteringen en oplossingen centraal staan. Belangrijk is hierbij een veilige omgeving te creeren waar op basis van respect en openheid met elkaar wordt gecommuniceerd. Stimuleer creativiteit door het stellen van open vragen; voorkom een uitwisseling van meningen en standpunten. Maak eenduidige afspraken en spreek af dat deze alleen gewijzigd kunnen worden met dezelfde personen waarmee ze zijn gemaakt; creeer duidelijkheid.

Op deze wijze communiceren stimuleert samenwerking, verbinding, intrisieke motivatie/engagering, inspireert tot het willen excellereren als een team en……….voorkomt muurtjes en schutting-cultuur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s