Proloog: Ik ben …@&€!….een overperformer!!

Proloog:

7 jaar geleden nam ik met mijn toenmalige management team deel aan een teambuildings dag bij de Kapeller Put in Heeze. Doel van de dag was te werken aan eenheid en verbinding in het team. Vooraf hadden we allemaal een intake gesprek gehad met een van de begeleiders; in mijn geval Harm Beute een voormalige leger psycholoog. Harm is zoals hij zelf zegt: “Eigenwijs en Confronterend”….nou dat heb ik geweten! Tijdens dat eerste gesprek kreeg ik direct de boodschap:

” Als jij doorgaat zoals je nu bezig bent wordt je vroeg of laat een keer ontslagen!”

Wie mij kent weet dat ik normaliter niet snel zonder weerwoord ben maar toen was ik met stomheid geslagen van deze harde confrontatie. Met dit gesprek in gedachten ging ik de teambuildingsdag toch wel met enige onzekerheid tegemoet………Achteraf was Harm in zijn missie geslaagd om mij uit balans te brengen…….

Op de dag zelf werd de ene na de andere collega door Harm zeer hard en confronterend de spiegel voorgehouden; een enkeling tot tranen toe geroerd. Ook ik ontkwam uiteraard niet aan de confrontatie. Niet met Harm maar met……mijzelf. Harm probeerde mijn drijfveren achter mijn nogal betweterige drammerige gedrag te achterhalen en ik voelde direct de emotie en weerstand die dit bij mij opriep, ik schoot volledig in de ontkenning. Toen echter enkele van mijn collega’s benoemden dat het helemaal niet nodig was dat ik altijd zo verschrikkelijk mijn best deed en dat ik ook goed was zoals ik ben…brak ik……Ik heb uit zelfbescherming (ik wilde mijn emotie niet laten zien) de ruimte verlaten en werd vervolgens liefdevol opgevangen door een vrouwelijke collega van Harm….op de gang in de Kapeller Put werd ik mij met een schok bewust:

” Je bent @&€! een overperfomer!..een verdomde betweter!”

Ik was geworden wat ik had voorgenomen nooit te willen zijn of hoe anderen mij zouden zien! Ik heb hulp nodig besefte ik op hetzelfde moment want dit zit heel diep!

Dit markeerde het keerpunt in mijn leven en via het pad van meditatie, reflectie en de wijsheid van mijn mentor Inge Kuhn tijdens mijn opleiding tot Life Coach heb ik mijn bestemming; mijn “Punt op de Horizon” mogen ontdekken.

Met deze wekelijkse Blog wil ik voor wie het interesseert deelgenoot maken van mijn belevenissen en ervaringen op deze reis.

P.S.
Op de terugkomdag na de teambuilding kwam Harm naar mij toe….zonder dat we een woord hadden gewisseld zei hij:

“Er zijn twee mensen in dit team die een keuze tot verandering hebben gemaakt en daar ben jij er een van….”

7 gedachtes over “Proloog: Ik ben …@&€!….een overperformer!!

 1. Hoi Tons,

  Lijkt me leuk weer eens bij te praten en te filosoferen over leiderschap, ik zal contact met je opnemen. Bedankt voor je reactie!

  Met hartelijke groet,
  Aad

  Like

  1. Hoi Wiesje,

   Dank je voor je mooie reactie.

   Mijn bestemming of nog beter “stip op de horizon” is mensen bewust te maken van hun talenten en te verbinden met als doel samen onze toekomst middels co-creatie vorm te geven en zo een mooiere en betere wereld en toekomst voor onze kinderen te creeren.

   Deze blog is een middel om mensen te prikkelen en uit te nodigen om samen een beweging op gang te brengen.

   Met hartelijke groet,

   Aad

   Like

 2. Mooi om te lezen Aad. De openhartigheid. Wat hebben we veel geleerd de afgelopen jaren! Ik ben er trots op dat ik die andere was 🙂

  groetjes, Hanneke

  Like

  1. Dank je Hanneke, terugblikkend is vanuit mijn beleving is er toen een band gesmeed tussen ons die tot de dag van vandaag voortduurt, ik ben op mijn beurt daarom vereerd dat jij als eerste een reactie op mijn Blog plaatst.

   Aad

   Like

   1. ha die Aad,
    geweldig om je zo bezig te zien en vooral ook te lezen. het lijkt wel besmettelijk. ik ben ook veel bezig met leiderschap, O.Schram en diens U theorie en vooral wat is nu leiderschap en bij welke functie etc. echt interessant hoor. . ik vind het leuk om daar een keer over door te praten met elkaar.

    hartelijke groet,
    Tons

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s